Anadolu Efes’ten Üst Üste 3.Galibiyet Anadolu Efes 98-77 Monaco

THY Euroleague 11. Haftasında Son maçlarda üst üste aldığı galibiyetlerle form tutan Anadolu Efes, İnişli çıkışlı bir performans sergileyen Fransız ekibi Monaco’yu konuk etti. İkinci yarıda rakibine üstünlük kuran Anadolu Efes, karşılaşmayı 98-77 kazandı.

Bu maçla birlikte Euroleague’de üst üste üçüncü galibiyetini alan Lacivert beyazlı ekip, normal sezonda onuncu sıraya yükseldi. Son maçların formda ismi RodrigueBeaubois, 17 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Misafir takım Monaco ise üst üste 5. Dış saha mağlubiyetini aldı. Fransız ekibinde DonatasMotirjunas 21 sayı, 5 ribaundluk performansıyla dikkat çekti.

Anadolu Efes, İlk Yarıda Farkı Açtı

Anadolu Efes‘te Euro ligin 11. haftasında Fransız ekibi Monaco’yu devirerek seriye bağladı. Sinan erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Anadolu Efes, İkinci yarıda farkı açarak rakibine 98-77 mağlup etti ve 3 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Euroleague normal sezona iyi bir başlangıç yapamayan lacivert beyazlı ekip, son haftalardaki formuyla göz dolduruyor.

Fransız ekibi karşısında üst üste üçüncü kez kazanan Anadolu Efes, bu sezon Avrupa arenasındaki beşinci galibiyetini aldı. Lacivert beyazlılar çift maç haftasında ikide iki yaparak rakiplerine gözdağı verdi.Kulüp tarihinde ilk kez Euroleague’de mücadele etme başarısı gösteren Monaco ise normal sezondaki 6.mağlubiyetini aldı.

Mücadeleye sert savunma anlayışı ile başlayan Anadolu Efes, hücumda da boyalı alanda Pleiss’in bulduğu sayılarla avantaj elde etti. Anadolu Efes, Beaubois’inÜç sayılık basketiyle dördüncü dakikada skoru 7-2’ye getirdi.

Fransız ekip ise Thomas ve Motiejunas ikilisiyle arka arkaya sayı üreterek farkı üç sayıya indirdi: 9-6. Hücumda maça ağırlığını koyan Beaubois, Bryant ve Pleiss üçlüsü, yedinci dakikada skoru 19-9’a getirerek, takımın sayı yükünü sırtlamayı başardı. İlk çeyreğin son bölümünde Misafir takım, Motum, Lee ve Hall ile karşılık verse de Anadolu Efes ilk çeyreği 24-20 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe etkili başlayan Anadolu Efes’te Moerman ve Beaubois’unboyalı alan dışından kaydettiği şutlarla fark yaratan isimler oldu. Mücadelenin 16. dakikasında skoru 43-31’e getiren Anadolu Efes 20. dakikada skoru 58-38’e çıkararak rakibine 20 sayılık fark attı ve lacivert beyazlı ekip soyunma odasına 58-40’lık skorla önde girdi.

Efes, Son Çeyrekte Açıldı 

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Fransız temsilcisi, Diallo, Hall ve Lee’nin Skor katkısıyla 25. Dakikada farkı 6 sayıya indirdi. Üçüncü çeyrekte kötü savunma performansı sergileyen Lacivert beyazlı ekip, İlk yarıda sayı üretmekte zorlanan Larkin ve maçın yıldızı Beauboisile birliktefarkın azalmasına izin vermedi 28. dakikada farkı tekrar çift hanelere çıkardı: 69-54. Üçüncü çeyreğin son bölümünde de farkı korumayı başaran Anadolu Efes, son çeyreğe 73-61 önde girdi.

Dördüncü çeyreği altı sıfır lük seriyle iyi bir başlangıç yapan Monaco, 32. dakikada skor eritti ve maçı 73-67’ye getirdi. Bu dakikalarda Anadolu Efes’in hücumda yaptığı basit top kayıpları dikkat çekerken maçın son beş dakikasına 85-75’lik skorla önde giren Lacivert beyazlılar, Larkin ve Micic’inSahne almasıylan farkı çift hanelerde korumayı başardı ve rakibini 21 sayı farkla devirdi.