Anadolu Efes Fenerbahçe Beko’yu Mağlup Etmeyi Başardı

THY Euroleague’de haftanın maçı Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynandı. Türk derbisi olarak da nitelendirebileceğimiz bu maçın sonucunu herkes çok merak ediyordu. 12. hafta mücadelesinin galibi Anadolu Efes oldu. Lacivert beyazlı takım; üst üste dördüncü galibiyetini almayı başardı. Bir başka deyişle, eski günlerine dönüş sinyali verdi. Fenerbahçe Beko için güzel şeyler söylemek mümkün değil! Sarı lacivertli takım; dört maçtır galibiyete hasret! Gelin, basketboldaki Türk derbisinin detaylarına yakından bakalım!

Fenerbahçe Beko Maça İyi Başlasa da Devamını Getiremedi

Sarı lacivertli takım; maçın favorisi olarak gösteriliyordu. Bilhassa De Colo ve Shayok’un sayıları ile bir anda 15-6 öne geçen Fenerbahçe Beko; ilk beş dakikanın ardından temposunu kaybetti. Sarı lacivertli takım karşısında bir yenilgi daha almaya niyeti olmayan Anadolu Efes; farkı eritmeyi başardı. Lacivert beyazlı ekip; maçın ilk periyodunu 20-18 önde kapatmasını bildi.

İkinci periyot oldukça çekişmeli geçti. Her iki takımın da belirli dakikalarda öne geçtiğini söylemek mümkün! Anadolu Efes; Simon ve Micic ile etkili olurken Fenerbahçe Beko rakibine Booker, Biberovic ve Vesely ile cevap verdi. Sonuç olarak, heyecanın bir an dahi eksik olmadığı maçın ilk yarısını önde tamamlayan Fenerbahçe Beko oldu. Sarı lacivertli takım; soyunma odasına 41-36 önde gitmeyi başardı.

Üçüncü periyotta daha iyi olan taraf Fenerbahçe Beko idi. Bilhassa taraftarının desteğiyle hırslı ve etkili bir oyun ortaya koyan sarı lacivertli takım; farkı bir anda 10 sayıya kadar çıkardı. Karşılaşmanın 25. dakikasına eşitlikle girildi. Fakat, bu dakikadan itibaren devreye giren Guduric; Fenerbahçe Beko’nun farkı açmasını sağladı. Sonuç olarak, sarı lacivertli ekip; üçüncü periyodu 67-56 önde tamamlamayı başardı.

Anadolu Efes; kaybedecek bir şeyinin olmadığının farkındaydı. Son periyottaLarkin ve Micic ile üst üste sayılar bulan lacivertli beyazlı ekip; bir ara farkı üç sayıya kadar indirdi. Ancak, Fenerbahçe de Efes’in etkili oyununa karşılık vermeyi bırakmadı. Maçın son dakikalarında ise büyük bir çekişme vardı. Lacivert beyazlı takım; bitime yalnızca 40 saniye kala Larkin’in sayısıyla 85-84 öne geçti. Micic’in serbest atışları da maçın son saniyelerine damga vurdu. Sonuç olarak, Anadolu Efes; uzun süre yenik götürdüğü maçta ezeli rakibi Fenerbahçe Beko’yu 89-84 yenmeyi başardı.

Larkin 25 Sayı Kaydetti

Anadolu Efes’in geçtiğimiz sezonki başarısında büyük pay sahibi olan Larkin; bu sezon beklentilerin uzağında olduğu için eleştiriliyordu. Ancak, deneyimli oyuncu; Fenerbahçe Beko maçında kaydettiği 25 sayı ile takımının galibiyetine büyük katkı yaptı. Anadolu Efes’te Larkin dışında Pleiss’in 17 sayı attığını söyleyebiliriz. Buna ek olarak, Micic; kaydettiği 14 sayı ile maçın en kritik anlarında takımına hayat verdi.

Fenerbahçe Beko’da Shayok 18 sayı atarak takımının en skorer ismi oldu.