Anadolu Efes’ten Singleton’a Veda

Son 2 sezondur THY Euroleague şampiyonu olan Anadolu Efes Spor Kulübü tecrübeli oyuncusu Chris Singleton ile yolları ayırdığını açıkladı. Basketboldaki mavi beyazlı temsilcimiz 3 sezondur formasını terleten ve üst üste 2 Avrupa kupası kazanılan tarihi kadroda yer alan ve birlikte birçok kupa kazandığı oyuncuya içinde bulunduğu süre boyunca takıma yaptığı katkılar için teşekkür ederken oyuncuya basketbol kariyerinin geri kalanı için de başarı dileklerini iletti.

Anadolu Efes’te Deneyimli Uzun Forvet

32 yaşındaki uzun forvet Chris Singleton basketbol kariyerindeki son 3 sezonda temsilcimiz Anadolu Efes formasını giymişti. 2.03 boyundaki deneyimli şutör oyuncu Anadolu Efes öncesinde ise Barcelona, Panathinaikos ve Lokomotiv Kuban gibi Avrupa basketbolunun iddialı takımlarında forma şansı bulmuştu. Son Avrupa şampiyonunun kadrosunda önemli işler yapan deneyimli 4 numara Chris Singleton, mavi beyazlı temsilcimizde geçirdiği son sezonda özellikle Real Madrid serisindeki son maçta sergilediği etkili oyunuyla çok konuşulmuştu.

Avrupa basınında yer alan haberlere göre Anadolu Efes ile 2 THY Euroleague bir ING Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu yaşayan deneyimli oyuncu için 2 sezon formasını giydiği ve birlikte iki kez Euroleague çeyrek finaline çıkma başarısı gösterdiği eski takımı Panathinaikos’tan teklif var. Deneyimli uzun forvet 2011 yılında NBA takımlarından Washington Wizards tarafından 18. Sırada draft edilmişti. Washington ekibiyle 2.5 sezonluk bir NBA deneyimi bulunan ABD’li oyuncu, 7 sezondur Avrupa basketbolunun önemli takımlarında isminden söz ettiriyor.

Anadolu Efes’in 4 Numara Tercihi

Peş peşe 2 Avrupa Şampiyonluğu yakalayan “Back to back” kadrosunda bulunan Chris Singleton ile sözleşmesindeki +1 yıllık opsiyonu kullanmama kararı alan mavi beyazlı temsilcimiz uzun forvet rotasyonu için farklı oyun stili peşinde. Adrien Moerman ve Chris Singleton ile yollarını ayırma kararı alan temsilcimiz Anadolu Efes 4 numara pozisyonu için FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki İzmir temsilcimiz Pınar Karşıyaka’dan Amath M’baye’yi transfer etmişti. Yeni sezonda oyun stilinde değişikliklere gitmeyi planlayan Anadolu Efes, gerektiğinde alçak postta da kullanabileceğini düşündüğü şutör uzunu Tibor Pleiss’i kadroda tutarken pick ‘n roll setleri için de son 7 sezondur kadrosunda bulunan 2. kaptanı Bryant Dunston ile sözleşmesinde 1 yıllık uzatmaya gitmişti.

Topu yere vurma konusunda tereddüt yaşamayan ve isabetli şutu da yüksek olan 4 numara Amath M’baye’nin de kadroya katılmasıyla temsilcimiz Anadolu Efes gelecek sezonda kısa oyunculu ve alçak post oyunlarına yönelik bir basketbol izleteceğinin sinyallerini veriyor. Fransa milli takım oyuncusu M’baye 2019-2020 sezonundan itibaren ING Basketbol Süper Ligi’nde forma giyiyor. Türk basketbolunda Aydın Örs’ten sonra en çok konuluşan isim olan Başantrenör Ergin Ataman ve Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz’ın transferdeki gelecek hareketleri ise basketbol tutkunları tarafından merakla bekleniyor.