Anadolu Efes Zalgiris Kaunas’ı Mağlup Etmeyi Başardı

2020 – 2021 sezonunda hem ING Basketbol Süper Ligi’nde hem de Euroleague’de şampiyon olan Anadolu Efes; 2021 – 2022 sezonuna oldukça kötü başladı.

Her şeyden önce, her iki turnuvanın son şampiyonu unvanına sahip olan Efes’e karşı diğer takımların daha motive olduklarını söylemek gerekir.

Bunun yanı sıra, Sertaç Şanlı’nın ayrılması takımı etkiledi. Larkin ve Micic’in geçen seneki performanslarından uzak oluşu da farklı bir etken olarak dikkat çekiyordu. Anadolu Efes teknik direktörü Ergin Ataman’ın eski heyecanını kaybettiğine dair yorumlar yapılıyordu.

Anadolu Efes; sezona kötü başlasa da Euroleague’in çift maç haftasında karşı karşıya geldiği Zalgiris Kaunas’ı mağlup etmeyi başardı.

Anadolu Efes İkinci Galibiyetini Aldı

Temsilcimiz; maça istediği gibi başlayamadı. Maçın hemen başında 4-0 geriye düştü. Fakat, kısa sürede toparlanmasını bildi. Bilhassa Simon ve Moerman ile bulduğu sayılar sayesinde bir anda 20-8 öne geçti.

Sonuç olarak, karşılaşmanın ilk periyodunu 24-17 önde tamamladı. Temsilcimiz; ikinci periyoda da iyi başladı. Beş dakikada yalnızca iki sayı yiyerek maçı ne kadar istediğini gösterdi.

Hem Larkin’in hem de Bryant’ın sayıları ile farkı daha da açan İstanbul temsilcisi; ilk yarıyı 44-29 önde kapattı. Bir başka deyişle, soyunma odasına 15 sayılık üstünlük ile gitti.

Anadolu Efes; üçüncü periyotta da iyi bir performans gösterdi. Bir ara farkı 27 sayıya kadar taşıdı. Sonuç olarak, maçın son periyoduna 69-46 önde girmeyi başardı.

Lacivert beyazlı takım; rahat bir dördüncü periyot geçirdi. Farklı bir şekilde önde olduğu için kendisini fazla zorlamadı. Sonuç olarak, maçtan 94-60 galip ayrılmasını bildi. Efes; Zalgiris Kaunas’ı yenerek normal Euroleague sezonundaki ikinci galibiyetini elde etmiş oldu.

Pleiss Maçın En Skorer İsmi Oldu

Anadolu Efes; rakibine her açıdan üstünlük kurdu. Bilhassa ribauntlarda 44-28 üstünlük sağlayarak bu maçı sonuna kadar hak ettiğini herkese gösterdi.

Bunun yanı sıra, Anadolu Efes forması giyen Tibor Pleiss 17 sayı ile hem takımının hem de maçın en skorer ismi olmayı başardı. Pleiss dışında Petrusev ve Micic’in de performansı dikkat çekiciydi. Eski formunda olmadığı iddia edilen Micic takımına 11 sayı ile katkıda bulundu.

Petrusev ise 14 sayı kaydederek Pleiss’in arkasından takımının en skorer ikinci ismi olmayı başardı. Rakip takımda Milaknis attığı 14 sayı ile dikkat çekti.

Ergin Ataman Oynanan Oyundan Memnun

Takımının kötü gidişatından dolayı bir hayli eleştiri toplayan Ergin Ataman; Zalgiris Kaunas galibiyetinden dolayı oldukça mutluydu. Hem savunmada hem de hücumda etkili bir performans gösterdiklerini ifade etti.

Ataman; şampiyon gibi oynadıklarını ve geçtiğimiz sezon aldıkları şampiyonluğu hatırladıklarını da sözlerine ekledi. 44 ribaunt alıp 26 asist yapmalarının kendileri için gurur verici bir detay olduğunu da belirtti.