Anadolu Efes Kötü Sonuçlar Almaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz sezon Euroleague’de şampiyon olan Anadolu Efes; bu sezon taraftarlarını üzüyor. Temsilcimiz; şu ana kadar Euroleague’de 8 maça çıktı. Sırasıyla Real Madrid, CSKA Moskova, Asvel Villeurbanne, Armani Exchange Milan, Panathinaikos ve son olarak Zenit maçlarını kaybetti. Anadolu Efes’in yalnızca iki galibiyeti bulunuyor.

Unics Kazan ve Zalgiris Kaunas maçlarını kazanan Efes’in bu performansını devam ettirdiği takdirde Euroleague’e kısa sürede havlu atacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Anadolu Efes Maça İyi Başlasa da Devamını Getiremedi

Zenit’in Anadolu Efes maçı öncesinde dört galibiyeti bulunuyordu. Temsilcimizi de yenmek isteyen Zenit; maça oldukça iyi başladı. Hem pota altından hem de boyalı alandan sayılar bularak ritim yakaladı. Anadolu Efes’in de Zenit’in bu oyununa karşılık verdiğini söyleyebiliriz.

Sonuç olarak, maçın ilk dört dakikasında 6-6 gibi bir eşitlik vardı. Fakat, ilk periyodun ilerleyen dakikalarında Zenit bilhassa dış atışlarla öne geçti. Rus ekibi; ilk periyodu 22 – 20 önde tamamladı.

Temsilcimiz; ikinci periyoda istediği gibi başlayamadı. Hücumda organize olmakta zorlanan Anadolu Efes; bir de top kayıpları yapmaya başlayınca fark Zenit’in lehine açıldı.

Rus ekibi; Kuzminskas’ın bulduğu sayılarla farkı bir anda 10 sayıya kadar çıkardı. Zenit; üst üste üçlüklerle havaya girdi. Soyunma odasına 47-33 önde gitmeyi başardı.

Zenit İkinci Yarıda da İyi Bir Performans Gösterdi

Anadolu Efes; üçüncü periyoda yine kötü başladı. Hatta, oyunun kontrolünü kaybettiğini söylemek mümkün! Skor üretmekte bir hayli zorlanan Anadolu Efes; rakibinin ataklarına karşı koyamadı. Ponitka ve Frankamp’ın bulduğu sayılarla farkı 26 sayıya kadar çıkaran Zenit; rahat bir oyun ortaya koymaya başladı. Sonuç olarak, üçüncü periyodu 73-51 önde kapattı.

Anadolu Efes; maçı kendi evinde oynamasının avantajını ancak dördüncü periyotta kullanabildi. Taraftarların vermiş olduğu destekle biraz olsun kıpırdanan temsilcimiz; Larkin ve Bryant’ın sayıları ile farkı 9 sayıya kadar indirdi. Fakat, her ne kadar dördüncü periyodun öne çıkan performansını sergilese de rakibinin istikrarlı oyunu karşısında yetersiz kaldı. Sonuç olarak, maç; Zenit’in 90-79’luk üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın En Skorer Oyuncuları Kimler Oldu?

Anadolu Efes’te takımın öne çıkan ismi attığı 14 sayı ile Larkin oldu. Bunun yanı sıra, Pleiss; rakip potaya 13 sayı gönderdi. Beaubois ise 11 sayı atarak takımına katkıda bulunmaya çalıştı. Moerman ve Bryant 10 sayı atarken Petrusev 9 sayıda kaldı.

Zenit; hem takım oyunu hem de bireysel performanslar ile bu maçın kazananı olmayı hak etti. Frankamp; 18 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Bunun yanı sıra, Kuzminskas’ın da 15 sayı attığını söylemeliyiz.

Ergin Ataman Kötü Bir Mağlubiyet Aldıklarını Kabul Etti

Anadolu Efes antrenörü Ergin Ataman; hem oyundan hem de sonuçtan memnun olmadığını dile getirdi. Çok kötü oynadıklarını ifade eden Ataman; toparlanmak adına ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.