Anadolu Efes Beşiktaş’ı Rahat Geçti

Anadolu Efes 2020 – 2021 ve 2021 – 2022 sezonlarını harika geçirdi. Bilhassa bu iki sezonda THY Euroleague’i kazanmasıyla Türkiye’yi gururlandırdı. Anadolu Efes 2022 – 2023 sezonuna da büyük hedefler ile başlamıştı. Ergin Ataman heyecanı azalan kadroyu yepyeni oyuncular ile takviye etmişti.

Hedef hem ligde hem de Avrupa’da başarı kazanmaktı. Ancak, Anadolu Efes bu sezon beklentileri karşılayamadı. Her şeyden önce, THY Euroleague’de normal sezonu ilk sekiz içerisinde bitiremedi. Play-off etabına kalamadı. Bu durum şampiyonluğa ve başarıya alışkın bir camiada şok etkisi yarattı. Bunun yanı sıra, Anadolu Efes’in ligde de favori olmadığını söylemeliyiz.

Beşiktaş Maçında Sorun Yaşanmadı

Basketbol Süper Ligi’nin 25. haftası oynanıyor. Şampiyonluk hedefleyen Anadolu Efes bu haftada Beşiktaş Emlakjet ile karşı karşıya geldi. Maçın favorisi tahmin edebileceğiniz üzere Anadolu Efes idi. Ancak, Beşiktaş Emlakjet de güçlü rakibi karşısında iyi bir oyun sergilemek ve maçtan galibiyet ile ayrılmak istiyordu.

Maçın ilk periyodu oldukça çekişmeli idi. Her iki takım da hem savunmada hem de hücumda başarılı bir görüntü sergiliyordu. Anadolu Efes rakibinin bu kadar iyi olacağını tahmin etmemişti. İlk periyotta 24-24’lük beraberlik vardı. İkinci periyotta yine çekişme vardı. Beşiktaş Emlakjet hücumlardan eli boş dönmüyordu. Bunun yanı sıra, savunmada da rakibine göz açtırmıyordu. Siyah beyazlı takım soyunma odasına 47-43’lük üstünlük ile gitti.

THY Euroleague’den elenmenin moral bozukluğunu üzerinden atamayan Anadolu Efes’in bu maçtan yenilgi ile ayrılabileceği düşünülüyordu. En azından gidişat onu gösteriyordu. Üçüncü periyotta neler olacağını herkes çok merak ediyordu. Anadolu Efes üçüncü periyoda daha iyi başladı. Rakibinin savunmadaki direncini kırdı. Üst üste sayılar bularak bu maçın favorisi olduğunu gösterdi. Lacivert beyazlı takım son periyoda 77-73’lük üstünlük ile gitti.

Son periyotta daha iyi bir Anadolu Efes vardı. Beşiktaş Emlakjet her ne kadar karşılaşmanın ilk üç periyodunda iyi bir oyun ortaya koysa da bu periyotta beklentilerin çok uzağında kaldı. Anadolu Efes farkı giderek açtı. Sonuç olarak, maçı kazanan taraf 104-88 gibi farklı bir skorla Anadolu Efes oldu.

Anadolu Efes Üçüncü Sırada Yer Alıyor

Anadolu Efes Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon şu ana kadar 25 maça çıktı. Söz konusu maçların 18’ini kazandı. Yedi maçı kaybetti. Atmış olduğu 2192 sayıya karşılık olarak potasında 1925 sayı gördü. 25 haftada 43 puan topladı. Güncel tarih itibariyle Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü sırasında yer alıyor. İlk sırada Türk Telekom bulunuyor. İkinci sırada ise Fenerbahçe Beko yer alıyor.

Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun bitmesine beş hafta kaldı. Anadolu Efes 26. haftada Tofaş ile karşılaşacak. 22 Nisan 2023 Cumartesi gününün programında yer alan maçın başlama saati 15.30 olarak belirlendi.