Anadolu Efes Fransız Rakibini Mağlup Etti

THY Euroleague’de 2022 – 2023 sezonu sona erdi. Takdir edersiniz ki, Anadolu Efes ülkemize bu organizasyonda güzel başarılar kazandırdı. 2020 – 2021 ve 2021 – 2022 sezonlarında şampiyon oldu. Lacivert beyazlı takım 2022 – 2023 sezonuna da şampiyonluk hedefi ile başlamıştı.

Ergin Ataman kadroda birtakım değişiklikler yapmıştı. Ancak, Anadolu Efes 2022 – 2023 sezonunda ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Normal sezonu ilk sekiz içerisinde tamamlayamadı. Bu yüzden, THY Euroleague play-off etabında mücadele etme hakkını kazanamadı. Gelin, temsilcimizin son maçında neler yaptığına yakından bakalım!

Lacivert Beyazlı Takım Monaco’yu Devirdi

Anadolu Efes’in normal sezonun son maçındaki rakibi Monaco idi. Fransız ekibi son derece güçlü! Onlar da bu maçı kazanmayı hedefliyorlardı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maça ilginin bir hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Anadolu Efes saha ve seyirci avantajını da kullanarak bu maçtan galibiyetle ayrılmayı ve bu sezon çok üzdüğü taraftarlarını mutlu etmeyi hedefliyordu. Temsilcimiz maça oldukça iyi başladı. Zizic ve M’Baye’nin basketleri ile bir anda farkı açan Anadolu Efes ilk periyodu 23-16 önde tamamladı. Monaco ikinci periyoda çok daha iyi başladı. Fransız ekibi bilhassa savunmada Anadolu Efes’e kıyasla çok daha iyiydi. Anadolu Efes bu periyotta hücumda ciddi sıkıntılar yaşadı. Neredeyse her hücumdan eli boş dönerek demoralize oldu. Monaco savunmadaki başarılı performansı sayesinde farkı bir anda eritti. Ancak, Anadolu Efes periyodun sonlarına doğru en azından skor üstünlüğünü korumayı başardı. Bu sayede, soyunma odasına 41-39 önde gitti.

Maçın ikinci yarısı çok çekişmeli geçti. Bilhassa üçüncü periyoda her iki takımın da iyi başladığını söyleyebiliriz. Anadolu Efes’te devreye Pleiss girdi. Monaco’da ise Makoundou’nun etkili olduğunu söylemek gerekir. Anadolu Efes ikinci periyoda kıyasla bu periyotta bilhassa savunmada çok daha iyiydi. Periyodun son iki üç dakikalık kısmında savunma ribauntlarını toplayan Anadolu Efes hücumda da başarılıydı. Temsilcimiz son periyoda 60-54 önde girerek taraftarlarını galibiyet adına heyecanlandırdı.

Son periyotta değişen pek bir şey yoktu. Anadolu Efes üstün olan taraftı. Temsilcimiz üst üste sayılar bularak fark açmaya başladı. Hatta, bitime 4.5 dakika kala farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Maçı izlemeye gelen taraftarlarını da coşturdu. Sonuç olarak, Anadolu Efes’in sezonun son maçını 87-72 kazandığını söyleyebiliriz. Bu galibiyet sezon boyunca hayal kırıklığı yaşayan Anadolu Efes taraftarlarını memnun etmedi.

Ergin Ataman Fenerbahçe Beko’ya Başarılar Diledi

Ergin Ataman maçın ardından galibiyet dolayısıyla mutlu olduklarını söyledi. Ancak, takımının THY Euroleague’e erken veda etmesi yüzünden üzgün olduklarını da belirtti. İlk sekize kalarak şampiyonluk mücadelesi vermeye hak kazanan Fenerbahçe Beko’ya başarılar diledi. Anadolu Efes’in geçtiğimiz sezon elde etmiş olduğu başarıyı bu sezon Fenerbahçe Beko’nun yakalamasının tek temennileri olduğunu da belirtti.