Şampiyon Anadolu Efes Kupasını Aldı

2019-20 sezonunda harika bir performans gösteren Anadolu Efes, koronavirüs salgını sebebiyle Basketbol Süper Ligi ve Euroleague’de sezonun iptal edilmesi nedeniyle iki kupadan olmuştu. Efes, sezon iptal edildiğinde Süper Lig’de 21 galibiyet ve 2 mağlubiyetle, Euroleague’de ise 24 galibiyet ve 4 mağlubiyetle ilk sırada bulunuyordu.

Geri Dönüş Başladı

Anadolu Efes, 2020-21 sezonunda alamadığı iki kupadan dolayı moral bozukluğuyla başladı. Özellikle Shane Larkin’in çok iyi başlamadığı sezonda Euroleague’de yenilgiler alan Efes, sezonun ilk bölümünü çok iyi geçiremedi. 2019-20’deki performansına ulaşamayacağı beklenen Anadolu Efes, Shane Larkin’in iyi başlamadığı sezonda Sırp oyun kurucu Vasilije Micic’in harika performansıyla sezon boyu yükselişine devam etti.

Basketbol Süper Ligi

Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi’nde sadece 1 mağlubiyet alarak tarihin en dominant performanslarından birini gösterdi. Normal sezonda sadece Afyon Belediyespor deplasmanında 103-85’lik skorla 1 mağlubiyet alan Anadolu Efes, 4. Haftada oturduğu liderlik koltuğundan hiç kalkmadı. En yakın rakibi Fenerbahçe’yi iki maçta da mağlup eden Anadolu Efes, Basketbol Süper Ligi’nde 2020-21 sezonunu play off turları da dahil olmak üzere sadece 1 mağlubiyetle tamamladı.

Anadolu Efes, play off’ta sırasıyla Gaziantep Basketbol ve Beşiktaş’ı 3-0 ile geçti. Finalde Fenerbahçe’ye de maç vermeyen Anadolu Efes, final serisini Fenerbahçe’ye toplamda 89 sayı fark atarak şampiyon oldu.

Euroleague

2019-20 sezonunda göstediği performansla Euroleague’in bir numaralı şampiyonluk adayı olarak gösterilen Anadolu Efes, sezona çok iyi başlamamasına rağmen normal sezonu, ikinci yarıda gösterdiği yüksek performansla 22 galibiyet ve 12 mağlubiyetle Barcelona ve CSKA Moskova’nın ardından 3. Sırada tamamladı.

Çeyrek finalde normal sezonu 6. Sırada bitiren Real Madrid ile eşleşen Anadolu Efes, İstanbul’da oynanan ilk 2 maçı çok rahat kazanarak şampiyonluk yolunda iddialı olduğunu gösterdi. Ancak seri, Madrid’de Anadolu Efes’in aleyhine işledi. Anadolu Efes, Madrid’de oynanan iki maçta da farkı çift hanelere çıkarmasına rağmen Real Madrid’e mağlup oldu ve serinin son maça uzamasını engelleyemedi. İstanbul’da oynanan 5. Maçta da kabus gören Anadolu Efes, Real Madrid’i eleyip Köln’deki dörtlü finale kalmayı başardı.

Yarı finalde CSKA Moskova ile eşleşen Anadolu Efes, son çeyrek takılmasına rağmen Rus ekibini eledi ve finalde Barcelona ile karşılaştı. Final maçında Barcelona’yı 86-81 ile geçen Efes, Euroleague’de ilk defa şampiyon olarak sezonu çifte kupayla tamamladı.