Ergin Ataman Baskıya Alışkın

Bu sezon hem THY Euroleague’de hem de ING Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde başarılarını tekrarlamayı hedefleyen Anadolu Efes, Avrupa mücadelesinde Dörtlü Final aşamasına kalabilmiş olmanın mutluluğunu içeriyor. Yarı Final aşamasında Yunan temsilcisi Olympiakos ile eşleşen Lacivert Beyazlı ekip bu müsabakadan galibiyetle ayrılabileceğine dair inancı sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyen koç Ergin Ataman kendisi üstünde herhangi bir baskı olmadığını ve bu alandaki tecrübesini hatırlattı.

Lider Ruh

Bu sezon THY Euroleague’de bir kez daha şampiyon olmayı hedefleyen Anadolu Efes, hedefine sadece 2 maç uzaklıkta ve Lacivert Beyazlı camiayı ciddi bir heyecan sarmış durumda.

Bununla birlikte başarıya olan alışkanlık ister istemez baskıyı da beraberinde getiriyor. Geçen günlerde THY Euroleague ile alakalı olarak bir basın toplantısı düzenleyen Lacivert Beyazlı takımda koç Ergin Ataman önemli açıklamalarda bulundu.

Dörtlü Final aşamasına yükselmiş olmaktan memnun olduklarını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, bununla birlikte başarıyla alakalı olarak herhangi bir baskı hissetmediğini ifade etti. Kendisinin 5’inci takımınınsa üst üste 3’üncü kez bu aşamaya kaldığını hatırlatan Ergin Ataman, başarıya alışkın bir kulüp olduklarını belirtti.

Sezon başında beklenen performansın gösterilememiş olmasıyla alakalı olarak aşırı özgüveni ve doymuşluğu öne süren Ataman, bu durumu tersine çevirmenin zor olduğunu ancak vites yüksletmeyi başarabildiklerini sözlerine ekledi. Olympiakos’tan da potansiyel final rakibinden de bir korkuları olmadığının altını çizen başarılı koç, bu sezon da şampiyon olacaklarına inancı olduğunu ifade etti.

Galatasaray’da Başkanlık Konusu

Öte yandan Anadolu Efes ile alakalı olarak uzun süredir dikkat çekilen durumlardan birisi de başarılı koçun Galatasaray başkanlığında adı geçen isimlerden birisi olmasıydı.

Halihazırda genel kurul üyesi olan Ataman, bu konuyla alakalı da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Galatasaray’da yaşanan son olayların canını çok sıktığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı aynı zamanda olan hevesinin de kaçtığını ifade etti.

Basketbol kariyeri boyunca iş dünyasının ileri gelen insanlarıyla ilişkiler kurabildiğini dile getiren Ataman, bununla birlikte yöneticilik konusunda kafasındaki planları sonlandırmadığını da belirtti. Bu bağlamda 2026 senesini işaret eden Ataman, o dönem geldiğinde eğer şartlar uygun olursa aday olabileceğini ifade etti.

Hatırlanacağı üzere Galatasaray’ın mevcut başkanı Burak Elmas idari açıdan ibra edilmediği için Galatasaray’da Olağanüstü Seçimli Genel Kurul gündemi oluşmuştu Bu gündem içerisinde yaşananlarla birlikte Sarı Kırmızılı takım daha da kaotik bir hal alırken Ergin Ataman’ın da bu durumdan rahatsız olduğu yaptığı açıklamalardan net bir şekilde anlaşıldı.

Türk basketbol tarihinin tartışmasız en başarılı çalıştırıcısı olan Ergin Ataman, aynı zamanda spor tarihimizin de ileri gelen isimlerinden biri. A Milli Takım’da da görev almaya başlayan tecrübeli koç bir süre boyunca hem Milli Takım’da hem de Anadolu Efes’te çalıştırıcılık görevini üstlenecek.