Efes Fenerbahçe İstatistik

Anadolu Efes, Türk basketbolunda zirveyi temsil eden derbide ING Basketbol Süper Ligi 19. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko ile karşılaştı.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman’ın yaşadığı rahatsızlık sebebiyle takımın başında parkeye çıkamadığı karşılaşmada, ev sahibi ekip galibiyeti almasını bildi.

Hafta içinde Turkish Airlines Euroleague’de Zenit Saint Petersburg karşısında oldukça kötü bir hücum performansıyla beklenmedik bir yenilgi alan Lacivert Beyazlılar’ın morali hayli bozulmuştu. Zira o maç, Türk basketbolunun tarihindeki en başarılı ekip olan ve son Avrupa şampiyonu apoletini formasında taşıyan Anadolu Efes’in Turkish Airlines Euroleague tarihindeki 500. maçıydı.

Buna karşın mağlubiyetin izlerini silmek için Fenerbahçe Beko derbisi çok büyük bir fırsattı. Bu fırsatı değerlendiren Lacivert Beyazlılar, yıldızlarının katkısıyla dengeli giden karşılaşmayı son periyotta kopardı.

Anadolu Efes Fenerbahçe Beko Maç Özeti

efes

Maça, Zenit Saint Petersburg maçının aksine dış atışlarda iyi bir performansla giren Anadolu Efes, zaman zaman yakaladığı rüzgara rağmen ilk çeyreği 20 – 24 geride kapattı.

Ardından ikinci çeyrekte çok daha baskın bir performans ortaya koyan Lacivert Beyazlılar, 10 sayılık bir fark yakaladı ve ikinci periyotu 27 – 17, ilk yarıyı ise 47 – 41 önde kapattı.

İkinci yarının başında Pierria Henry’nin etkili oyunuyla farkı eriten Fenerbahçe Beko oldu. Buna karşın son çeyrek ev sahibi ekibin saha içindeki fırtınası vardı. 25 – 8’lik çeyrek skoruyla rakibin direncini tamamen kıran Anadolu Efes, maçı da 20 sayılık farkla kazanmasını bildi.

Bu galibiyetle hafta içinde yaşanan mağlubiyetin moral bozukluğu silinirken, Anadolu Efes ING Basketbol Ligi’ndeki çıkışını sürdürdü ve bu sezonki 14. galibiyetini aldı.

Bir maç fazlayla liderliğini sürdüren Fenerbahçe Beko ise Anadolu Efes ile aynı mağlubiyet sayısına geldi.

Anadolu Efes Takımında Vasilije Micic Fark Yarattı

Maçta fark yaratan en önemli isim lacivert beyazlı takımın süper yıldızı Vasilije Micic oldu. Maçı 26 sayı 4 ribaunt ve 7 asistle bitiren yıldız oyuncu, özellikle dış atışlarda çok iyi bir günündeydi.

9’da 5 dış atış isabetiyle kaydettiği sayıların yarısından fazlasını 3’lüklerden bulan Micic, Fenerbahçe Beko savunması tarafından durdurulamadı.

2’de 1 orta mesafeli atış kaydeden ve faul çizgisinde kullandığı 10 atıştan sadece 1’ni kaçıran Vasilije Micic, bu bakımdan da çok az hatayla oynadı.

29:21 dakika sahada kalarak Carl Singleton’un ardından takımın en çok oynayan ismi olan Micic, bu süre zarfında 5 tane de top kaybı yaptı.

Micic’in ardından en çok katkı veren isimler ise Tibor Pleiß ve Rodrigue Beaubois oldu. Tibor, 29:48 dakika ile maçta en çok süre alan ikinci isim olurken, bu süre zarfında 13 sayı 7 ribaunt ve 1 asist yaptı.

Diğer taraftan Rodrigue Beaubois ise bu iki yıldıza 14 sayı, 5 ribaunt ve 2 asist ile eşlik etti.

Takımın diğer süper starı Shane Larkin ise çok kritik dakikalarda attığı 2 adet 3’lüğe, 3 ribaunt ve 5 asist de ekleyerek galibiyette rol oynadı.