Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun Erteleme Maçlarının Ne Zaman Oynanacağı Belli Oldu

Euroleague’de 2022 – 2023 sezonu son derece heyecanlı geçiyor. Anadolu Efes; bu platformda üst üste iki sezon şampiyon olmayı başararak ciddi bir başarıya imza attı. Fenerbahçe Beko da bu turnuvanın iddialı kulüplerinden birisi!

Takdir edersiniz ki, Türkiye; 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşadı. 44 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği asrın felaketinin yaralarını sarmak pek kolay değil! Euroleague yönetimi; yaşanan deprem felaketini de dikkate alarak Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun o haftaki maçlarını erteledi. Gelin, ertelenen maçların ne zaman oynanacağına yakından bakalım!

Hangi Maçlar Ertelenmişti?

Türk Hava Yolları Euroleague’in 24. haftasının maç programı çok önceden açıklanmıştı. Temsilcimiz Anadolu Efes; 9 Şubat 2023 Perşembe günü Real Madrid ile karşılaşacaktı. Bunun yanı sıra, bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko da 10 Şubat 2023 Cuma günü EA7 Emporio Armani Exchange maçına çıkacaktı. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi dolayısıyla her iki maçın da ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi. Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Beko forması giyen basketbolcuların böylesine büyük bir felaketin ardından maçlara çıkacak halleri yoktu.

Erteleme Maçları Ne Zaman Oynanacak?  

Euroleague; yaşanan deprem felaketi sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen maçların ne zaman oynanacağını duyurdu. Anadolu Efes – Real Madrid maçı; 14 Mart 2023 Salı günü oynanacak. Fenerbahçe Beko – EA7 Emporio Armani Exhange maçı ise 21 Mart 2023 Salı gününün programında yer alıyor.

Fenerbahçe Beko Bu Sezon Oldukça Formda!

Fenerbahçe; spor kulübü olmanın vermiş olduğu sorumluluk ile yalnızca futbolda değil diğer branşlarda da başarılı olmak adına çabalıyor. Fenerbahçe Beko; çok uzun süreden bu yana Euroleague’de hatrı sayılır başarılar elde ediyor. Sarı lacivertli kulüp; bu sezon Euroleague’de şampiyon olarak Türkiye’ye bir kupa daha kazandırmayı amaçlıyordu.

Fenerbahçe Beko; bu sezon şu ana kadar toplam 24 maça çıktı. Söz konusu maçların 15’inden galibiyet ile ayrıldı. Dokuz maçı kaybetti. Temsilcimiz; güncel tarih itibariyle, dördüncü sırada yer alıyor. Ancak, bir maçının eksik olduğunu söyleyebiliriz. Euroleague’in en büyük favorileri arasında Olympiakos, Real Madrid ve Barcelona bulunuyor. Fenerbahçe Beko; güçlü kadrosunun avantajını kullanarak bu üç takımı da yenebilir. Bir başka deyişle, 2022 – 2023 sezonunun Euroleague şampiyonunun Fenerbahçe Beko olma ihtimali hiç az değil!

Anadolu Efes Beklenen Başarıyı Sergileyemedi

Anadolu Efes; başarılar ile geçen son iki sezonun ardından 2022 – 2023 sezonuna kötü bir başlangıç yaptı. Temsilcimiz; şu ana kadar çıkmış olduğu 24 maçın 12’sini kazanırken 12 maçından da mağlubiyet ile ayrıldı. Bir maçı eksik olan Anadolu Efes; güncel tarih itibariyle, 12.sırada yer alıyor. Temsilcimizin üst üste galibiyetler alması ve ilk sekiz içerisine girmesi şart!