Anadolu Efes Pınar Karşıyaka’yı Konuk Ediyor

ING Türkiye Basketbol Ligi’nin 21’inci haftasında kendi sahasında konuk ettiği TOFAŞ’ı 84-77 ile geçerek üst üste üçüncü kritik zaferine ulaşan Anadolu Efes, yine çok çekişmeli geçmesi beklenen bir maça hazırlanıyor. Bitci Erkekler Türkiye Kupası mücadelesi kapsamında 16 Şubat 2022 tarihinde parkeye çıkacak olan Lacivert Beyazlı takım, ligin zorlu ekiplerinden Pınar Karşıyaka’yı Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk edecek.

Üst Üste Zorlu Maçlar

THY Euroleague’de aldığı Olympiakos mağlubiyetinden sonra yaşadığı moral bozukluğuna rağmen ING Türkiye Basketbol Süper Ligi’nde TOFAŞ’ı mağlup etmeyi başaran Anadolu Efes’in takvimi rahatlamak bilmiyor.

Lacivert Beyazlı ekip, ilk 8 sıradaki takımları kapsayan ve her sene oldukça yüksek bir rekabet düzeyinde oynanan Türkiye Kupası’na ilk adımını Pınar Karşıyaka karşısında oynayacağı maçla başlıyor.

16 Şubat 2022 saat 20.30’da başlayacak maç Anadolu Efes’in ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. Türk basketbolunun iki önemli kulübünü karşı karşıya getirecek maçtan galip çıkacak taraf adını direkt olarak Yarı Final aşamasına yazdıracak. Dörtlü Final organizasyonu için Bursa’da bir araya gelecek 4 takım, Türkiye Kupası’nı müzesine götürebilmek adına kıyasıya bir mücadele verecek.

Yine 16 Şubat 2022 Çarşamba günü ancak Anadolu Efes’in maçından 2 saat önce başlayacak Bahçeşehir Koleji-Darüşşafaka maçından galip ayrılan taraf Anadolu Efes’in Pınar Karşıyaka ile oynayacağı maçtan galip çıkan takımla eşleşecek.

Sezonun bu döneminde üst üste oldukça zorlu maçlara çıkan Anadolu Efes, Galatasaray NEF, Fenerbahçe Beko, Olympiakos ve TOFAŞ’tan sonra şimdi de Pınar Karşıyaka karşısında galibiyete ulaşmayı hedefleyecek.

Alınan Rövanş

Hatırlanacağı üzere sezonun ilk yarısında ING Türkiye Basketbol Ligi’nde oynanan maçta Anadolu Efes ev sahibiydi. Oldukça çekişmeli geçen maçtan galip ayrılan taraf da sadece 1 sayı farkla Anadolu Efes olmuş, maç 78-77 sona ermişti.

Ancak Pınar Karşıyaka, sezonun ikinci yarısında oynanan maçta rövanşı aldı ve İzmir’de oynanan maçtan 78-73 galip ayrılmayı başardı. İki takımın maçları her zaman oldukça çekişmeli geçiyor ve sonuçlardan da anlaşılacağı üzere çoğu zaman bir favorisi olmuyor.

ING Türkiye Basketbol Ligi’nde oynadığı son maçta TOFAŞ’ı mağlup eden Anadolu Efes, bahsi geçtiği üzere çok zor bir takvimden geçiyor. Lacivert Beyazlı ekip buna rağmen son 3 maçını da kazanmayı başararak moral buldu.

Pınar Karşıyaka Anadolu Efes galibiyetiyle birlikte son 3 maçını kazandı ancak İzmir temsilcisinin son maçlarının Anadolu Efes’in maçlarına göre katbekat kolay olduğunu kabul etmek gerekir. En zor maçı Efes karşısında oynayan Pınar Karşıyaka, önce Gaziantep Basketbol kulübü karşısında sonra da Semt77 Yalovaspor karşısında oynadığı maçlarda galibiyete ulaşan taraf oldu.

İki takımın kıyasıya geçecek mücadelesine artık çok az bir vakit kaldı ve çeyrek final aşamasının tek maç üzerinden oynanacak olması heyecanı daha da arttıracak.