ANADOLU EFES’TEN FARKLI GALİBİYET

Turkish Airlines Euroleague’nin 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u konuk etti. Lacivert – beyazlılar, konuk ekibe 23 sayılık fark atarak salondan 76 – 53 üstün ayrıldı.

Temsilcimiz Anadolu Efes, 18 Şubat Perşembe akşamı Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladığı Olympiakos’u, 76 – 53 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Mücadelenin ilk çeyreğine kötü bir başlangıç yapan Anadolu Efes, geriden gelerek mücadeleden 23 sayı farkla galip ayrıldı.

Anadolu Efes bu sonuçla, THY Euroleague’te toplam 14. galibiyetini alarak puan durumunda 6. sırada yer alırken, Yunanistan temsilcisi ise 12. sırada bulunuyor.

Maçın En Skorerleri

Temsilcimiz Anadolu Efes’ten Larkin 21 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Dunston 15 sayı ve Beaubois 11 sayı ile çift sayılı haneye ulaşan diğer isimler oldu.

Olympiakos’ta ise çift hanelere ulaşabilen tek isim bulduğu 10 sayı ile Larentzakis oldu.

Maçın Hikayesi

Mücadelenin ilk çeyreği Olympiakos’un etkili oyunuyla başladı. Hem hücumda hem de savunmada oldukça etkili olan konuk ekip, pota altından bulduğu sayılarla ilk periyotu 15 sayı farkla 11 – 26 önde kapattı.

İkinci periyoda Larkin’in bulduğu basketlerle başlayan Anadolu Efes hem hücumda hem de savunmada oldukça etkili mücadele etti. 15 – 2’lik ser yakalayan lacivert – beyazlılar çeyreğin son 5 dakikasında farkı 2 sayıya kadar indirdi.

Top kayıpları yaşayan Olympiakos, farkın kapanmasına karşı gelemedi ve maçın 18. dakikasında Anadolu Efes 37 – 30 öne geçti. Rakibine karşı etkili oyununu sürdürmeye devam eden temsilcimiz soyunma odasına 43 – 34 üstün gitti.

Anadolu Efes, maçın ikinci yarısına üst üste bulduğu basketlerle başladı. Bulduğu sayılarla farkı 15 sayıya kadar çıkaran ev sahibi karşında Olympiakos’un, zor atışlardan sayı bulma çabası işe yaramadı. Anadolu Efes iyi başladığı çeyreği 58 – 43 üstünlükle tamamladı.

Maçı son 10 dakikası diğer periyotlara göre daha durgun başladı. İlerleyen dakikalarda bulduğu hızlı hücumları baskete çeviren Anadolu Efes farkı 22 sayıya kadar çıkardı.

Aradaki fark sayesinde mücadelenin geri kalan dakikalarını daha rahat geçiren lacivert – beyazlılar mücadelenin bitimine 1 dakika kala farkı 25 sayıya kadar çıkardı. Konuk ekibin aradaki farkı kapatma çabaları yeterli olmadı ve Anadolu Efes sahadan 76 – 53 galip ayrıldı.

Maçın Detayları

Salon: Sinan Erdem Spor Salonu

Hakem Kadrosu: Uros Nikolic (Sırbistan), Mario Majkic (Slovenya), Robert Lottermoser (Almanya)

Başantrenör: Georgios Bartzokas

Olympiakos: Larentzakis 10 sayı, Vezenkov 9 sayı, McKissic 7 sayı, Sloukas 7 sayı, Jean – Charles 5 sayı, Jenkins 4 sayı, Martin 4 sayı, Spanoulis 4 sayı, Ellis 3 sayı, Charalampopoulos, Printezis

Başantrenör: Ergin Ataman

Anadolu Efes: Larkin 21 sayı, Dunston 15 sayı, Beaubois 11 sayı, Micic 9 sayı, Moerman 5 sayı, Simon 5 sayı, Anderson 4 sayı, Pleiss 2 sayı, Singleton 2 sayı, Sertaç Şanlı 2 sayı, Musa, Doğuş Balbay

1. Periyot: 11 – 26

2. Periyot: 43 – 34

3. Periyot: 58 – 43

4. Periyot: 18 – 10

Maç Sonu: 76 – 53