Fenerbahçe Beko’dan Bir Transfer, Bir De Sakatlık Duyurusu

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, bir süredir ilgilendiği Yunan pivot Kostas Antetokounmpo’yu nihayet kadrosuna kattı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 25 yaşındaki Antetokounmpo ile 2022-2023 sezonu sonuna kadar anlaşmaya varıldığı açıklanırken, “Bu anlaşmanın kulübümüze ve Kostas Antetokounmpo’ya hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu bir sezon yaşamasını temenni ediyoruz.” cümlelerine yer verildi. Basketbol hayatına Yunanistan’ın Filathlitikos ekibinde başlayan 25 yaşındaki uzun, 2017-2018 sezonunda Dayton Üniversitesi’nde forma giydi. 2018 NBA Draft etabında 2. tur 60. sıradan Philadelphia 76ers takımınca seçilen Kostas Antetokounmpo, sonrasında Dallas Mavericks kulübüne takas olarak verildi. 2018-2019 sezonunda Dallas Mavericks ile G-League ekiplerinden Texas Legends takımında forma giyen Yunan oyuncu, Dallas Mavericks ile yalnızca 2 NBA maçına çıkabildi.

Antetokounmpo, 2019-2020’de Los Angeles Lakers ile sözleşme anlaşmaya varırken, burakadi ilk senesinde 4 NBA maçında süre aldı. Sonraki sezonunda 15 NBA maçı oynayan Kostas Antetokounmpo, Los Angeles Lakers forması altında 2020 sezonunda NBA şampiyonluğu yaşamayı başardı. NBA kariyerinin ardından Fransa temsilcisi ASVEL ile anlaşmaya varan Yunan oyuncu, bu sezonun yaz döneminde tekrardan NBA’e dönme kararı verdi ve bir başka NBA ekibi olan Chicago Bulls ile 2 yönlü sözleşmeye imza atarak G-League ekiplerinden Windy City Blues takımına katıldı. Kostas Antetokounmpo, bu sezon G-League’de süre aldığı 12 mücadelede 11,7 sayı, 6,3 ribaunt, 1,6 asist ve 1,3 blok ortalamaları yakalayarak dikkatleri üzerine çekti

İçindekiler
  1. Sakatlara 1 Yenisi Daha Eklendi
  2. Sıradaki Rakip Partizan

Sakatlara 1 Yenisi Daha Eklendi

Öte yandan kulüpten yapılan başka bir açıklamada ise; Fenerbahçe Beko takımında bir süredir kasık bölgesindeki ağrıları nedeniyle sağlık ekibi tarafından planlanan konservatif tedavi ve çalışma programını takip eden Tonye Jekiri’nin durumu sağlık ekiplerinde detaylı olarak değerlendirildiği ve bu süreçte basketbol faaliyetlerini sürdüren Tonye Jekiri’nin, bir süredir devam eden şikayetlerinden tamamen kurtulabilmesi adına, 22 Aralık Perşembe günü oynanacak Partizan maçının ardından ameliyat olmasına karar verildiği, Tonye Jekiri’nin ameliyatının ardından sahalara dönüş süresinin yaklaşık 8 hafta olması öngörüldüğü şeklinde açıklamalara yer verildi..

Ayrıca yaşadığı baldır sakatlığı sonrasında tedavi süreci devam eden Nemanja Bjelica’nın ise yeni yılın ilk haftasında takım idmanlarına başlamasının planlandığı belirtildi.

Sıradaki Rakip Partizan

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines Euroleague’de son 2’şer maçını kaybeden Fenerbahçe Beko, THY Euroleague’de sıradaki maçını kulübün efsane koçlarından Zeljko Obradovic’in takımı Partizan ile oynayacak. 22 Aralık Perşembe akşamı Saat: 20.45’te başlayacak olan bu mücadele Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Karşılaşmada sakatlıkları devam eden oyuncular Scottie Wilbekin, Nemanja Bjelica, Johnathan Motley ve Tonye Jekiri forma giyemeyecek. Kötü gidişatına dur demek isteyen Fenerbahçe Beko, bu zorlu mücadeleye mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak.