Bahçeşehir Koleji – Ayos Konyaspor Maç Sonucu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 11. hafta mücadelesinde Ayos Konyaspor, deplasmanda Bahçeşehir Koleji’ne konuk oldu. Bu maç öncesinde 10 maçta 4 galibiyet ve 6 yenilgi elde eden Konya temsilcisi topladığı 16 puan sonucunda 9. sırada yer alıyor. Bahçeşehir Koleji ise 10 maçta 3 galibiyet ve 7 yenilgi sonucunda 13 puan ile 12. sırada bulunuyor. Son haftalarda bir hayli kötü günler geçiren iki ekibin zorlu mücadelesinde kazanan Bahçeşehir Koleji oldu! İlk yarsı kıran kırana geçen mücadelede Ayos Konyaspor 40-41’lik skor ile soyunma odasına üstün girmeyi başardı. İkinci yarıda maça ağırlığını koyan ev sahibi ekip parkeden 90-77 galip ayrılarak kötü gidişata dur dedi.

Türkiye Sigorta Basketbol Ligi 11. hafta maçında Bahçeşehir Koleji ile Ayos Konyaspor Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşı karşıya geldi. Lİgde son 4 maçtır kazanamayan ve Avrupa’daki son maçını da farklı kaybeden Bahçeşehir takımı, kendisine yakın bir performans sergileyen son 6 maçta yalnızca 1 galibiyeti bulunan Konya ekibini ağırladı. Müsabakada Bahçeşehir Koleji; Jerry Boutsiele, Jamar Smith, Langston Hall, James Gist, Muhammed Baygül, Jaka Blazic, Kartal Özmızrak, Berkay Candan, Yiğit Arslan, Oğuz Savaş, Hadi Özdemir ve Görkem Doğan 12’si ile parkeye çıkarken Konyaspor; Jarell Eddie, Matt Coleman, Erkin Şenel, Jordan Morgan, Roko Badzim, Can Altıntığ, Ramazan Tekin, Kristian Nikolov, Murat Göktaş, Mert Gizir, Selim Şav ve Cevher Özer kadrosu ile parkedeki yerini aldı.

İçindekiler
  1. İlk Yarı Sonucu: 40-41
  2. Maç Sonucu: 90-77

İlk Yarı Sonucu: 40-41

Karşılaşmanın ilk periyodu iki takımın da savunmada etkili ve agresif oynadığı bir oyunla geçildi. Ayos Konyaspor’un Jarell Eddie ve Matt Coleman’ın etkili oyununa ev sahibi ekip Jerry Boutsiele ve Langston Hall ile cevap vermeye çalıştı. Farkın açılmadığı, iki takımın da birbirini iyi tarttığı bu çeyreğin sonucu Ayos Konyaspor’un 15-17 üstünlüğü ile sona erdi.

Müsabakanın ikinci çeyreği, ilk periyoda oranla daha çok skora sahne oldu. Yine karşılıklı sayıların, karşılıklı top kayıplarının ve skorda farkın oluşmadığı bir çeyrek izledik. Ayos Konyaspor takımında Jarell Eddie’nin dış sayı isabetleri ve Matt Coleman’ın pota altı sayılarına Bahçeşehir Koleji Boutsiele ve Hall ile karşılık verdi ve bu keyifli mücadelenin ilk yarısını yine konuk ekip 40-41 üstün kapattı.

Maç Sonucu: 90-77

Maçın üçüncü periyoduna ev sahibi ekip etkili başladı. Çeyreğin ilk dakikalarında ağırlığını koyan Bahçeşehir Koleji, kritik sayılarla öne geçmeyi başardı. Periyodun son saniyelerine 6 sayı farkla önde giren ev sahibi, bu çeyreği 63-58 önde kapatmayı başardı.

Son çeyrekte Ayos Konyaspor inanılmaz bir seri ile başladı. İlk 4 dakikada 13-0’lık bir seri yakalayan Konya ekibi skoru 63-71’e getirdi. Ancak sonrasında toparlanan Bahçeşehir, son 3.5 dakikaya 77-75 önde girdi. Büyük bir heyecana sahne olan bu mücadeleyi çeyreğin sonuna iyi giren ve az hata yapan Bahçeşehir Koleji 90-77 kazanmayı başardı.