ANADOLU EFES EVİNDE MAĞLUP

Müsabakanın henüz başlarından Shane Larkin’in sihirli elinden bulmuş olduğu 5-0’lık seri sayesinde önde başlayan lacivert-beyazlılar, Micic ve Dunston ile skor üretti. Üst üste dış atışlarda isabeti yakalayamayan ev sahibi ekip, Causeur ile Thompkins’in yaptığı skor katkılarına mâni olamadı.

Anadolu Efes kendi evinde, kendi sahasında rakibi ve konuk takım Real Madrid’e 63-75 yenildi.

Karşılaşmanın 5. dakikasına girildiğinde 9-8 üstünlük yakalamış olan temsilcimiz Anadolu Efes, Moerman, Micic ve Singleton’un basketleriyle rakibinin üstünlüğü ele almasına mâni olup, ilk çeyreği 20-13 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci periyodu da karşılıklı basketlerle geçerken, Anadolu Efes karşılaşmanın 15. dakikasında 28-20’lik skor üstünlüğüne sahipti. Periyodun kalan süresinde de üstünlüğünü sakınan lacivert-beyazlı ekip, devre arasına 37-31 önde girdi.

İKİNCİ DEVRE TUTUK BAŞLADI

Müsabakanın ikinci devresinde iki ekip de hücumda tutuk başladı. İkinci devrenin ilk 5 dakikasında Anadolu Efes, 6 skor üretirken Real Madrid rakibine 8 sayıyla karşılık verdi. Lacivert-beyazlılar, maçın 25. dakikasını 43-49 önde geçti.

Oynanan kısımda 3 rakam çizgisinin gerisinden düşük yüzdeyle isabet elde eden Real Madrid, arka arkaya Taylor, Tavares, Sergio Llull ve Thompkins ile 3 sayılık basketler bulup, 29. dakikada 5 rakam farkla (45-50) üstünlük sağladı.

Rakibine Beaubois’nın arka arkaya 2 isabetli 3 sayılık şutuyla mukabil veren ev sahibi ekip, çeyreğin bitmesine 32 saniye kala tekrar üstünlüğü ele aldı: 51-50.

Ancak 1 saniye kala Laprovittola’nın özgür atış çizgisinden 2’de 2 yapmasıyla Real Madrid dönemi 52-51 üstün bitirdi. Müsabakanın 34. dakikasında dış atıştan bu kere Moerman ile isabet elde eden Anadolu Efes, aynı dakikada Larkin’in tunikesiyle skoru 59-55’e getirdi.

Causeur ve Rudy Fernandez ile 3 sayılık isabetlere geçindiren Real Madrid, 37. dakikada 61-59 öne geçti. Bu dakikadan sonrasında üstünlük birkaç kere el değiştirdi. Kalan kısmı daha iyi oynayan ve dış atışlardaki isabetlerine geçindiren İspanyol ekibi, müsabakayı 73-65 kazandı.

MAĞLUBİYET SAYISI 9’A ÇIKTI

Lacivert-beyazılarda çift haneli rakam üreten tek isim Micic (16), bununla beraber maçın en skorer oyuncusu oldu. Dengeli bir skor dağılımı olan misafir takımda ise Causeur (15), Thompkins (13) ve Laprovittola (10) çift hanelere ulaştı.

Bu sonuçla Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi’ndeki 17. maçında 9. kere yenik oldu. Real Madrid ise 12. kere galip geldi.